RSS

Mukaddimah ^^

Fighting has been enjoined upon you while it is hateful to you. But perhaps you hate a thing and it is good for you; and perhaps you love a thing and it is bad for you. And Allah Knows, while you know not.
Al-Baqarah:216

Gelang getah untuk smartphone...[post terakhir tahun nie]

0 comments

Assalamualaikum.....



ziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiitttttttttttttttttttttttttttttttttttt... boommmm. happy new year.. (bengong je)


Sedang aku duk study tuk exam sambil update blog n cek fb mesti ade yang tengah sibuk duk countdown new year.. honestly aku tak tertarik langsung dengan seme benda pelopori barat camtu... duk layan lecture note lagi baik.. tak pun tido.. drama korea pun aku dah tersangat kurang layan... Running Man je yang aku still tunggu setiap minggu... hahahahha..

Untuk post terakhir tahun nie aku nak citer pasal gelang getah tuk smartphone.. sebagai pengguna Android (show off la tu.. ade aku kisah .. hahah) ini berita menarik tuk dikongsi..

Herkss!!! mesti pelik je bunyi (mase bila pulak ade bunyi...) ape kes plak Android yang smart sangat nak pakai gelang getah..? nak line clear kot.. hahahha.. tapi jangan pandang rendah pada idea simple tapi menarik sebenarnyer...

mcm nie ke.. line clear nie... tak sangkut nak gayut.. hahahha
.
.
.

.
.

Macro cell lens band  adalah gadget simple tuk pengguna smartphone.. lens pada gelang nie akan memberi effect optik untuk snap jarak dekat...
  
nie la gelang tu... ade lens tuk camera..  simple je kan.. 

 senang nak simpan

contoh penggunaan pada iPhone





contoh effect yang jadi.. 

kalau ikut sumber bende nie untuk smartphone.. tapi aku tak sure plak phone biasa leh pakai ke tak...
bende nie aku try google tak masuk malaysia pun lagi... kalu beli online boleh kot tapi mahal la... harga di sana $15..  n aku tak pernah gune la kan.. tapi kalu tengok feedback mcm ok je... lagipun bende yang kita nak harap dari bende semacam nie.. jangan plak mengharapkan qualiti dslr.. hahahha.. 

Anyways.. selamat tahun baru masihi buat semua.. semoga tahun depan lebih maju lagi... jangan malas n kurangkan tido (cakap kat diri sendiri)...

sumber: cnet



Continue Reading... Labels: , ,


Mozilla Firefox Real Life... Comel kot!!!!

0 comments

Asssalamualaikum...

Bulan lepas genaplah 7 tahun kewujudan pelayar internet mozilla firefox. Mozilla, badan bukan berdasarkan keuntungan telah berjaya memberi nafas baru dalam pengalaman pelayaran internet yang lebih mudah melalui antara muka yang lebih mesra pengguna. (Starting ayat skema).. hahha sebenarnye firefox nie muda lagi... tapi dah advanced dah.. walaupun perang browser nie sengit sangat tapi firefox maintain je.. ramai yang suka firefox termasuklah aku..  browser pilihan aku, firefox dan google chrome.. hahahha... IE?? sory la.. pandang pun tak nak.. kalau terdesak baru lah aku guna...

Korang tau tak logo firefox tu datangnyer dari mane??? .. sebenarnya.. aku pun tak tau.. haha.. (bodoh).. firefox nie sebenarnyer red panda... (panda merah kot.. ke musang merah). walaupun dalam logo Firefox tu nampak ganas dengan api bagai.. firefox real life sangat.. sangat sangatla comel... masa ulangtahun firefox browser, diorang adopt anak red panda nie...

nie mak die... hehhehe (bukan mak kandung.. gambar sekardar hiasan)

nie la anak panda angkat moxila.. sekarang mereka duduk kat KNOXVILLE ZOO

salah seorang .. eh .. salah seekor dari anak panda merah tu... musang merah kot lagi sesuai.. sape tau nama haiwan cute nie dalam bahasa MELAYU...

memang cute...!!!!

kalau nak tau korang googel la lagi... 

nie video plak... (release have been rated for extreme cutenessssss)



Korang leh join Firefoxlive.org untuk maklumat lanjut... sekarang nie Mozilla sangat advance walaupun hanya open source organisasion.. tahun depan diorang nak launch OS untuk smartphone  plak..Boot-to-Gecko.. yang mungkin akan menggegar kewujudan Android... kalau ade info aku nak buat entry tapi busy exam.. hehheh.. TQ.. Selamat..



Continue Reading... Labels: , ,


Masjid UMP Gambang Berwajah Baru.

1 comments

Assalamualaikum...

Setelah hampir setengah tahun menanti akhirnya Masjid UMP telah siap diubahsuai.. Ye.. ia terlewat dari tarikh sebenarnye...
Ditakdirkan hari nie aku balik dari lib gi la Inna Shop (dak UMP tau la kedai ni) nak beli MAMEE kari berapi.. (time hujan nie selalu lapor) n siap beli hujan turun.. takut Android aku jadi jeruk dalam air hujan aku pun tunggu la. Sampai masuk waktu asar azan berkumandang n terus gi masjid.. (kat sini bukan nyer nak canang aku gi masjid yer.. aku ngaku aku tak warak.... jarang gi masjid.. just nak kasi panjang story nie..)
for the first time solat jemaah diadakan kat masjid nie selepas tutup dulu...
Lame kot nak siap.. tu pun tak siap lagi.. ade banyak lagi nak kene tambah.. Kontraktor bertungkus lumus nak siapkan selepas ditekan pihak UMP sebab lewat siap.. ASTAKA aka masjid sementara nak guna tuk exam dah.. so kat sini ade gambar skit.. bahagian dalam je la... FIRST impression.. Subhanallah.. tak sia2 penantian selama setengah tahun... so lepas nie harap ramai la mengimarahkan Masjid UMP nie.. termasuklah aku.. huhuhuu.. feeling die lain skit.. rase tenang n sejuk je sebab theme warne putih...

p/s: malam nie 30 disember ade solat hajat perdana tuk exam... dijemput hadir










Continue Reading... Labels: ,


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Return to top of page Copyright © 2010 | Flash News Converted into Blogger Template by HackTutors