RSS

Mukaddimah ^^

Fighting has been enjoined upon you while it is hateful to you. But perhaps you hate a thing and it is good for you; and perhaps you love a thing and it is bad for you. And Allah Knows, while you know not.
Al-Baqarah:216

Mereka Ditakdirkan untuk Menjadi Putih: Haiwan Albino


Assalamualaikum.. dengan Nama Allah aku memulakan post petang nie..

"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""'
"iklan khidmat masyarakat ini dibawakan oleh Says.my
Bantu kanak-kanak Autisme
Bantu sekolah mereka
Sayangi haiwan kerana kita manusia
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Mesti korang semua tahu pasal albinisma kan.. penyakit bernama albino.. menurut Wikipedia: Ensiklopedia Bebas Bahasa Melayu Indonesia, "ia merupakan merupakan salah satu bentuk kelainan bawaan hipopigmentasi yang dikarakterisasikan oleh kurangnya ataupun tidak adanya pigmen melanin pada mata, kulit, dan rambut. Albinisme diakibatkan oleh pewarisan alel gen resesif. Kelainan ini dapat ditemukan pada semua hewan vertebrata, termasuk pula manusia. Pada beberapa kasus, manusia yg mengalami albinisme juga memiliki keterbatasan fisik sebagai berikut:

  1. Sensitif terhadap sumber cahaya yang kuat, seperti lampu sorot, sinar matahari.
  2. Memiliki keterbatasan pada jarak penglihatan.
  3. Kulit sangat sensitif terhadap sinar matahari, dan dapat menimbulkan luka mirip dengan luka bakar atau tersiram air panas"
Miliki Volkswagen sedan anda sekarang
Albino nie bukan orang je boleh kene.. binatang pun boleh... so tengok la gambar nie.. nie semua urusan Allah.. kita mana tau..



Mencari kerja lebih mudah dengan Jobcentral, boleh menang RM 500 lagi...






Samsung ingin menaja para blogger ke Olimpik london...







habis.. aku tak tau nak tulis ape..
-EOL-



2 Responses to "Mereka Ditakdirkan untuk Menjadi Putih: Haiwan Albino"
Muhammad Zulhafiz Abdul Tahir said...

saya ada seekor kucing albino ni... mmg putih habis... kalau amibil gambar kat dinding... mmg lagi putih dari dinding....


May 1, 2012 at 2:21 PM
Putera Eddie Darwisy said...

Seriusly?? sebenarnya teringin nak tengok haiwan albino real live, orang ade penyakit albino dah pernah tengok.. walaupun ia dikategirokan sebagai kelainan upaya.. tapi ia juga kejadian tuhan ...


May 1, 2012 at 4:13 PM

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Return to top of page Copyright © 2010 | Flash News Converted into Blogger Template by HackTutors