RSS

Mukaddimah ^^

Fighting has been enjoined upon you while it is hateful to you. But perhaps you hate a thing and it is good for you; and perhaps you love a thing and it is bad for you. And Allah Knows, while you know not.
Al-Baqarah:216

Artis 24 Tahun Bercinta Gadis 12 Tahun

9 comments

Dengan Nama Allah. 
Assalamualaikum

Last post sebelum balik kampung cuti Keputeraan Sultan Pahang dan Hari Raya Qurban. 

Bagi yang selalu layan drama mesti biasa dengan senario cinta terlarang dan sebagainya. Istilah cita itu buta adalah ayat paling biasa digunakan pasangan yang lain darjat/taraf/atau ape2 yang lain. 

Kisah lelaki tua bercinta dengan perempuan muda bukanlah perkara pelik malah ramai lelaki di luar sana yang bercinta dengan gadis sekurangnya separuh umur mereka. Malah wanita yang bercinta dengan lelaki muda pun dah jadi mcm biasa dah.

Tapi cerita yang aku nak share nie pelik skit. Sebabnyer??
Seorang artis pop di China bercinta dengan gadis muda. Separuh umur dia. mcm biasa je bunyinya. Tapi gadis tu sebenarnya baru berumur 12 tahun dan mereka mula bercinta semasa gadis tersebut berumur 11 tahun!!!!







Gadis tersebut, AKAMA MIKI adalah seorang model kanak2 dari Canada manakala lelaki tersebut adalah Zhang Muyi, seorang artis pop berumur 24 tahun yang asalanya bekerja sebagai jurulatih muzik kepada miki pada usianya 8 tahun. Disebabkan Muyi adalah artis maka banyaklah gambar mereka keluar di internet tanpa syak wasangka keana menganggap hubungan mereka hanya sebagai pelatih dan jurulatih. Mcm adik ngan abang. Namun percintaan mereka menjadi kecoh di internet apabila Muyi menghantar satu pesanan romantik kepada Miki di Sina Wiebo (Laman Sosial di China) sejurus selepas ulangtahun kelahiran Miki ke-12.

Malah Miki membalas "Wait until I'm old enough to marry you, and then I'm going to say 'I do," di laman Weibo Muyi. Muyi membalas kembali "I simply can't wait for these next four birthdays of yours to pass, I'm counting down each one,"

 

 Tengok gambar je korang dah tau yang gadis tu tersangat la muda lagi. Lelaki tu mungkin nampak muda sebab memang muda lagi pun, baru 24 cume gadis 12 tahun tu tak cukup matang untuk hubungan yang serius. 
Pada aku tak salah kalu nak bercinta dengan gadis muda pun tapi agak-agak la kan. 12 tahun tu mcm melampau plak. Tapi tak tau la kalau jodoh diorang berpanjangan tunggu 4 tahun lagi diorang boleh kawin. Kat china tak boleh kawin bawah umur. Dua2 masalah sebenarnyer termasuklah gadis tu. Kecik2 dah gatal. Mentang2 la lelaki tu artis, muka market.. Lelaki tu pulak takut kekeliruan je.. entah2 dia sayang sebagai adik je ke ape..


Kat bawah nie aku attached video rancangan Young Turks yang mengutuk hubungan nie. Young Turks nie meang kerjenyer mengutuk je. 





Video dekat bawah nie plak video diorang duet.. And video Akama Miki nyanyi. Diorang nie ade pengikut yang besar dekat Wiebo yang menyokong hubungan diorang. Kalau nak tau lebih lanjut boleh tanyer encik Google. or klik sini.








Apa2 pun.. Selamat Menyambut Hari Raya Qurban



Continue Reading... Labels: , , , ,


Bukan CGI: Kuasa Laser Yang Sebenar [VIDEO]

2 comments

Dengan Nama Allah
Assalamualaikum.

Apa yang korang fikir bile sebut perkataan laser. Laser ala2 starwars atau fiksyen sains yang lain.. laser dalam citer anime ala2 Gundam. Atau sekadar laser pointer yang korang main mase kecik2 dulu..


Hakikatnyer laser mempunyai potensi yang sangat besar. Lebih dari sebagai laser pointer. Siapa yang pernah tengok filem aksi hollywood mungkin dapat gambaran sebenar apa yang laser mampu buat. Selain diguna dalam sensor device system, laser berkuasa tianggi bayak digunakan di industri.

Memetik dari Wikipedia Bahasa Melayu:
 Laser adalah merupakan sebuah peranti yang mengeluarkan cahaya melalui satu proses dipanggil pemancaran terangsang. Laser adalah akronim kepada LASER (Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation - Pembesaran Cahaya oleh Pancaran Sinaran yang Terangsang). Cahaya laser adalah gelombang elektromagnet nampak yang berada di dalam julat tertentu. Ia adalah sumber optik yang memancarkan foton dalam pancaran koheren. Cahaya laser biasanya hampir-monokromatik, contohnya, mengandungi panjang gelombang tunggal atau warna, dan dipancarkan dalam pancaran halus. Ini berbeza dengan sumber cahaya biasa, seperti mentol, yang memancarkan photon yang dapat dilihat kesemua arah, biasanya mencangkupi jarak gelombang spektrum elektromagnetik yang luas. Aksi laser dapat difahami melalui penggunaan teori mekanik kuantum dan termodinamik

Kat bawah nie aku letakkan dua video yang menunjukkan kuasa sebenar laser walaupun alat peancarnya kecil.

Video pertama adalah cubaan rekod dunia pemecahan belon paling banyak menggunakan laser. Syarikat pembuat laser sendiri yang hantar rekod nie. Laser Krypton (bukan krypton mcm dalam citer superman tu)




Video kedua dekat bawah plak menunjukkan air kopi yang ditembak menggunakan laser. Apa yang terjadi adalah percikan kopi akibat dari haba yang dijana dari tenaga yang dibawa pancaran laser.





 
Continue Reading... Labels: , ,


Gambar Pemangsa Yang Fail

0 comments

Dengan nama Allah....Assalamualaiakum

Alam semulajadi ie kadang2 nampak mudah. Ade pemangsa dan mangsa, so kehidupan akan berkitar. Tapi ianya tak semudah itu. Dalam keganasan dan ketangkasan pemangsa, ade juga yang gagal dalam serangan mereka. Haiwan juga tidak terkecali dari menerima dugaan allah. Bezanya mereka sentiasa bersyukur dan bertasbih kepada Allah manakala manusai selalu lupa kepada Allah tak kira senang atau susah. [Klik untuk gambar yang lebih besar].


Tuhan je tahu betapa sakitnya kalu terlajak langkah.


Bau yang sangat inah buat si musang

Apelah nasib tersalah tempat nak serang.

 Speachless.. tak tau nak type ape. hahahha

 Pertarungan yang dahsyat. Sape yang bela kucing mungkin pernah nampak scene mcm nie dn biasanya kucing tak mudah putus asa.

 Bile singa betina takutkan kambing... jangan main2

Aku pun comel gak. Ade hati nak makan aku. (kucing kekadang ade yang makan arnab especially kucing jantan.)

Ko ade sayap ade aku kisah. Ambik kau...


Continue Reading... Labels: ,


Design Concept Tab yang Coollll.

0 comments

Dengan Nama Allah.. Assalamualaikum.

Mesti ramai kat luar sana adalah pengguna tablet tak kiralah jenama Apple, Samsung, Motorolla atau jenama murah sekalipun. Tablets sekarang telah menjadi trend especially dikalangan remaja. Kat bawah nie ade koleksi gambar design concept yang dihasilkan aris2 dalam imaginasi mereka tentang tablet yang bakal keluar di pasaran.
Gambar nie banyak.. sangat malas nak sort satu2.. so aku randomly letak je..enjoy..



































Continue Reading... Labels: , ,


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Return to top of page Copyright © 2010 | Flash News Converted into Blogger Template by HackTutors