RSS

Mukaddimah ^^

Fighting has been enjoined upon you while it is hateful to you. But perhaps you hate a thing and it is good for you; and perhaps you love a thing and it is bad for you. And Allah Knows, while you know not.
Al-Baqarah:216

Artis 24 Tahun Bercinta Gadis 12 Tahun


Dengan Nama Allah. 
Assalamualaikum

Last post sebelum balik kampung cuti Keputeraan Sultan Pahang dan Hari Raya Qurban. 

Bagi yang selalu layan drama mesti biasa dengan senario cinta terlarang dan sebagainya. Istilah cita itu buta adalah ayat paling biasa digunakan pasangan yang lain darjat/taraf/atau ape2 yang lain. 

Kisah lelaki tua bercinta dengan perempuan muda bukanlah perkara pelik malah ramai lelaki di luar sana yang bercinta dengan gadis sekurangnya separuh umur mereka. Malah wanita yang bercinta dengan lelaki muda pun dah jadi mcm biasa dah.

Tapi cerita yang aku nak share nie pelik skit. Sebabnyer??
Seorang artis pop di China bercinta dengan gadis muda. Separuh umur dia. mcm biasa je bunyinya. Tapi gadis tu sebenarnya baru berumur 12 tahun dan mereka mula bercinta semasa gadis tersebut berumur 11 tahun!!!!







Gadis tersebut, AKAMA MIKI adalah seorang model kanak2 dari Canada manakala lelaki tersebut adalah Zhang Muyi, seorang artis pop berumur 24 tahun yang asalanya bekerja sebagai jurulatih muzik kepada miki pada usianya 8 tahun. Disebabkan Muyi adalah artis maka banyaklah gambar mereka keluar di internet tanpa syak wasangka keana menganggap hubungan mereka hanya sebagai pelatih dan jurulatih. Mcm adik ngan abang. Namun percintaan mereka menjadi kecoh di internet apabila Muyi menghantar satu pesanan romantik kepada Miki di Sina Wiebo (Laman Sosial di China) sejurus selepas ulangtahun kelahiran Miki ke-12.

Malah Miki membalas "Wait until I'm old enough to marry you, and then I'm going to say 'I do," di laman Weibo Muyi. Muyi membalas kembali "I simply can't wait for these next four birthdays of yours to pass, I'm counting down each one,"

 

 Tengok gambar je korang dah tau yang gadis tu tersangat la muda lagi. Lelaki tu mungkin nampak muda sebab memang muda lagi pun, baru 24 cume gadis 12 tahun tu tak cukup matang untuk hubungan yang serius. 
Pada aku tak salah kalu nak bercinta dengan gadis muda pun tapi agak-agak la kan. 12 tahun tu mcm melampau plak. Tapi tak tau la kalau jodoh diorang berpanjangan tunggu 4 tahun lagi diorang boleh kawin. Kat china tak boleh kawin bawah umur. Dua2 masalah sebenarnyer termasuklah gadis tu. Kecik2 dah gatal. Mentang2 la lelaki tu artis, muka market.. Lelaki tu pulak takut kekeliruan je.. entah2 dia sayang sebagai adik je ke ape..


Kat bawah nie aku attached video rancangan Young Turks yang mengutuk hubungan nie. Young Turks nie meang kerjenyer mengutuk je. 





Video dekat bawah nie plak video diorang duet.. And video Akama Miki nyanyi. Diorang nie ade pengikut yang besar dekat Wiebo yang menyokong hubungan diorang. Kalau nak tau lebih lanjut boleh tanyer encik Google. or klik sini.








Apa2 pun.. Selamat Menyambut Hari Raya Qurban





9 Responses to "Artis 24 Tahun Bercinta Gadis 12 Tahun"
Nur Yana said...

hahahaha. cute what..


October 23, 2012 at 11:02 PM
Seri Jelita said...

Well love is blind...What to do they love each other..Yes! They're cute...

Oh ya your song so nice...!


October 24, 2012 at 10:55 PM
Anonymous said...

elok la diaorg kahwin dari buat maksiat...


October 28, 2012 at 2:03 AM
hyena tiramisu said...

ok jerr ,
comey leer
jelly lee tuee yang ta berkenen


November 4, 2012 at 12:41 AM
Ayyu said...

budak kecik tu memang cantik.. but aku kecik2 baye dia pun xde la perasaan cinta kat lelaki tua mcm abg... entah la.. ke aku tak perasan kot.. huhu


November 5, 2012 at 11:30 PM
Ayyu said...

tapi pape pun.. budak2 cepat membesar... sekejap je dah besar..


November 5, 2012 at 11:45 PM
AFNI said...

tomei2 sgt la... mcm mn la nk bcinta dgn budak umr 12taun. aku ms umo 12taun, cinta tu pon xtau pe lg.. huhu


December 30, 2012 at 10:16 AM
Adilah Manaf Celik Vitamin said...
This comment has been removed by the author.
Adilah Manaf Celik Vitamin said...

12 tahun saya dulu sibuk belajar main kad uno lagi. Bercintan cintun ni taktau apa.

Petua Awet Muda Dan Cantik Macam Ayu Raudhah


January 10, 2014 at 2:41 AM

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Return to top of page Copyright © 2010 | Flash News Converted into Blogger Template by HackTutors