RSS

Mukaddimah ^^

Fighting has been enjoined upon you while it is hateful to you. But perhaps you hate a thing and it is good for you; and perhaps you love a thing and it is bad for you. And Allah Knows, while you know not.
Al-Baqarah:216

Mozilla Firefox Real Life... Comel kot!!!!


Asssalamualaikum...

Bulan lepas genaplah 7 tahun kewujudan pelayar internet mozilla firefox. Mozilla, badan bukan berdasarkan keuntungan telah berjaya memberi nafas baru dalam pengalaman pelayaran internet yang lebih mudah melalui antara muka yang lebih mesra pengguna. (Starting ayat skema).. hahha sebenarnye firefox nie muda lagi... tapi dah advanced dah.. walaupun perang browser nie sengit sangat tapi firefox maintain je.. ramai yang suka firefox termasuklah aku..  browser pilihan aku, firefox dan google chrome.. hahahha... IE?? sory la.. pandang pun tak nak.. kalau terdesak baru lah aku guna...

Korang tau tak logo firefox tu datangnyer dari mane??? .. sebenarnya.. aku pun tak tau.. haha.. (bodoh).. firefox nie sebenarnyer red panda... (panda merah kot.. ke musang merah). walaupun dalam logo Firefox tu nampak ganas dengan api bagai.. firefox real life sangat.. sangat sangatla comel... masa ulangtahun firefox browser, diorang adopt anak red panda nie...

nie mak die... hehhehe (bukan mak kandung.. gambar sekardar hiasan)

nie la anak panda angkat moxila.. sekarang mereka duduk kat KNOXVILLE ZOO

salah seorang .. eh .. salah seekor dari anak panda merah tu... musang merah kot lagi sesuai.. sape tau nama haiwan cute nie dalam bahasa MELAYU...

memang cute...!!!!

kalau nak tau korang googel la lagi... 

nie video plak... (release have been rated for extreme cutenessssss)



Korang leh join Firefoxlive.org untuk maklumat lanjut... sekarang nie Mozilla sangat advance walaupun hanya open source organisasion.. tahun depan diorang nak launch OS untuk smartphone  plak..Boot-to-Gecko.. yang mungkin akan menggegar kewujudan Android... kalau ade info aku nak buat entry tapi busy exam.. hehheh.. TQ.. Selamat..





0 Responses to "Mozilla Firefox Real Life... Comel kot!!!!"

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Return to top of page Copyright © 2010 | Flash News Converted into Blogger Template by HackTutors